Main page | Firm information | News | On sale | Service | Connections | Shield-Info | Prices | Downloads | WEB shop
 Product sheets
Measuring instruments
Video survaillance
Security systems
1222520
visitors
Megnyert pályázat
Name / Company:
City :
Postcode:
Address:
Phone:
Cellural phone:
Fax:
E-mail:
Ask about:
Contact by:
Comment:

Vállalati Innováció a Shield Kft.-nél: vagyon és személyvédelmi biztonságtechnikai videorögzítő szoftver fejlesztése

KMOP-1.1.4-11/A-2011-0133

 

A projekt egy már meglévő, Nighthawk elnevezésű szotfverre épül, amely sikeres továbbfejlesztése után új funciókkal bővül, jelentős K+F értékek hozzáadásával.
A projekt során létrejőn egy olyan számítógépes videotávfelügyeleti program, amely segítségével lehetőség van a kővetkező új funkciók használatára:
- fejlettebb videoanalitika (arcdetekció, virtuális fotocella, stb.)
- arcfelismerés (eredményes kutatás esetén)
- biológiai mozgás megkülönböztetése (állatok és emberek, eredményes kutatás esetén)
- a meglévő rendszámfelismerő modul továbbfejlesztése
- egyes újabb gyártók IP kameráinak integrálása a szoftverbe
- függvénykdnyvtárak optimalizálása
- redundanciát biztosító fejlesztések (cluster-fejlesztés)

A kifejlesztésre kerülő új funkciók segítségével azonban olyan innovatív kulajdonságok kerülnek bele a programba, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy az adatbázisban még több olyan információt helyezzünk el, amelyekre az ügyfeleknek szükségük van biztonságtechnikai szempontból. Illetve a fejlesztés eredményeként a videoanalikika sokkal pontosabb eredményeket kud produkálni. A szoftver továbbfejlesztése segítségével a program sebessége felgyorsul, a tőbb szálon való futás támogatásával és a kód optimalizációja során.

A program fejlesztése során szeretnénk redundanciát (grid és/vagy cluster) biztosító fejletést integrálni, amely segítségével egy jól skálázható, megbízható, a piacon tudomásunk szerint konkurencia nélküli termék jön létre. A rendszer így képes lenne magától a több szerveren történő futásra és terheléseloszlásra. Hiba kővetkeztében pedig az egyik szerver kiesése esetén a többi venné át annak az egynek a szerepét, adatvesztés nélkül. így jelentősen csökkenthetjük a rendszerleállás és egyéb hibák által okozott biztonságtechnikai kockázatokat.

Fejlesztés másik iránya, hogy minél több kamera gyártó IP kamerája belekerüljön a programba, mivel ennek segítségével van lehetőség a nemzetközi piacokra betörni.
A projekt során kifejlesztendő magas értéket képviselő, piacképes szoftverünk marketingjére egy komoly marketingstratégiát építünk fel, amellyel növelhetjük piaci részesedésünket.

2008-ban elindult egy saját szoftverfejlesztésünk, amelyet még ebben az évben elkezdtünk értékesíteni. A 2008/2010-es esztendőkben rengeteg új ötletünk merült fel, amely valós piaci igényeken alapul, ezért tovább szeretnénk fejleszteni a szoftvert új funciókkal.
Az új funkciókkal bővített szoftverünk jelentős hozzáadott értékkel nővelten egy teljesen új piaci szegmenst teremt, amelyre igény van mind belfődön, mind küldföldön (exportlehetőségek). Már most jelentős érdeklődés mutatkozoik több partner felől, akikkel az IFSEC, a világon az egyik legjelenkősebb angliai szakmai kiállításon kalálkoztunk (Érdeklődő országok: Dél-Korea, Egyesülk Államok, és más európai országok). Jelen projektünkben kifejlesztett szoftverünk értkésítéséből átlagosan évi minimum 10 %-os árbevételnövekedést várunk.
A K+F eredmény értékesítésének módja az egyedi gyártás.

Mint minden magyarországi kisvállalkozást, minket is negatívan súlytott a gazdaságban bekövetkezett válság. Projektünk sikereire alapozva úgy gondoljuk, hogy megerősíthetjük magunkat és visszahozhatjuk a 2001-2005 közötti időszakban betöltött piacvezető szerepet ebben a szegmensben és ki tudunk lépni a nemzetközi piacra.

Kedvezményezett: Shield Biztonságtechnikai Kft.
Kivitelezés ideje: 2012.03.01. - 2013.09.30.

 

 


Developed by: Hunet Kft.