Main page | Firm information | News | On sale | Service | Connections | Shield-Info | Prices | Downloads | WEB shop
 Product sheets
Measuring instruments
Video survaillance
Security systems
1222505
visitors
Arecont Vision AV2805
Új FullHD kamera az Arecont Vision kínálatában

2010 májusában mutatta be az Arecont Vision új Full HD kameráját a birminghami IFSEC nemzetközi kiállításon. Az új modell – AV2805 – progresszív letapogatású 1920x1080 pixeles felbontásra képes 30 kép/másodperc képfrissítéssel, hasonlóan a 10 megapixeles AV10005 modell „1080p mode” funkciójához. Ez a felbontás ez idáig hiányzott az Arecont Vision kínálatából, így ez a típus méltán egészíti ki a termékpalettát ugyanolyan tökéletes képet, és magas technikai színvonalat nyújtva, mint az eddigi modellek.

 „A legújabb kameránk egy fejlett, mégis gazdaságos választás a FullHD 1080p megoldást igénylő alkalmazások számára” nyilatkozta Dr. Michael Kaplinsky az Arecont Vision vezérigazgatója. „Az IFSEC-en bemutatott új kamera a legkedvezőbb ár/teljesítmény arányú eszköz a kameraiparban, és az Arecont Vision termékcsaládjára jellemző, példátlan képminőséget nyújtja.”

Az AV2805 nem csak a Full HD felbontáson történő 30 kép/másodperces képfrissítéssel emelkedik ki a MegaVideo termékcsalád tagjai közül: ez az egyetlen Arecont Vision termék, amely már teljes mértékben támogatja a PSIA (Physical Security Interoperability Alliance) szabványt, mely az IP protokollon kommunikáló fizikai biztonsági eszközök közötti kommunikációt hivatott egységesíteni. Az eszköz ezen kívül egyéb kibővített funkciókkal is rendelkezik, mint a privát zóna kitakarás, és az 1024 zónás mozgásérzékelés (a korábban használt 64 zónás helyett). A kamerán tetszőleges számú, méretű, alakú privát zónát hozhatunk létre, melyek által kitakart területről a kamera nem készít képet. A továbbfejlesztett mozgásérzékelés pedig jóval nagyobb pontossággal és állíthatósággal rendelkezik, mint a régi modellek. Az újabb Arecont Vision termékek is várhatóan ilyen továbbfejlesztett adottságokkal rendelkeznek majd.


A termék kizárólag H.264 tömörítést támogató verzióban érhető el, nem létezik kizárólag MJPEG tömörítést használó változata, a többi Arecont kamerától eltérően. Fényérzékenység tekintetében az 1.3 és 2 Megapixelnél megszokott 0.1 Lux -ra támaszkodhatunk F1.4-es rekeszértéknél. Természetesen létezik infra érzékeny éjjel/nappali (2805DN), auto-íriszes (2805-AI) és sima színes (AV2805) verzió is, hogy minden alkalmazásra a megfelelő kamerát helyezhessük el. Az eszköz támogatja a H.264 és MJPEG adatfolyamok egyidejű továbbítását, mely adatfolyamok minősége, felbontása külön-külön tetszőlegesen változtatható (multi-streaming), így alkalmas több kliens kiszolgálására is. A felhasználók digitálisan, több zoom ablakban is elvégezhetik a PTZ funkciókat az élőképen, vagy akár – a nagy felbontásnak hála – a felvételen is.

Az Arecont Vision kamerák felontásban 1.3 –tól egészen 10 megapixelig terjednek. A termékpaletta több fejlett képességű kamerát is magában rejt, mint például a két érzékelős (Dual Sensor) éjjel/nappali kamera, vagy a panoráma (SurroundVideo®) kamerák. A cég kizárólag a megapixeles képalkotásra fókuszál, és piacvezetőként nagyban hozzájárult a HD képalkotás fejlődéséhez. A H.264 tömörítés használatával az Arecont Vision kamerák kiemelkedő tömörítési hatékonysággal rendelkeznek, segítve ezzel a sávszélességhez és tárhelyhez köthető rendszerproblémák kiküszöbölését.

AV2805 (A kép illusztráció)

Az AV2805 és más Arecont Vision termékek is megtekinthetők, illetve kipróbálhatók a gyártó hivatalos magyarországi disztribútoránál, a Shield Kft-nél.

Developed by: Hunet Kft.